Un om care pune un pariu

pariorul
un om care pune un pariu ilustratie©raduchinta

Interviu cu un om care a pus un pariu.

Cum iți explici faptul că în orașele sărace exista o explozie a caselor de pariuri? Mai este nevoie de explicații sau tratăm situația așa cum e?

A. P.:   -Ăsta e un fenomen general! E suficient să prinzi un bilet, să capeți încredere în tine. După încredere urmează pasiune iar după pasiune urmează un fel de boală, un fel de microb. În acest moment dacă coroborăm sărăcia cu microbul avem rețeta perfectă pentru sindromul social  numit pariu.

Pun pariu că nu poți câștiga la pariuri? Pe termen lung.

A. P. :   -Pariatul este un fenomen social la nivel mondial. Sunt oameni care câștigă și oameni care pierd. Sistemul este conceput  pentru profit. Ca să-l învingi ar trebui, teoretic, să concepi alt sistem. Teoretic, spun, că practic nu văd cum. Ar fi ca un virus de calculator care învinge un sistem de securitate.

Cu ce ai compara acest fenomen?

A. P.:   -Eu l-aș compara cu pescuitul. Nu te duci de foame la pescuit. E o adrenalină de care avem nevoie!

Care e pariul tău cel mai de suflet.

A. P.:   -Am pus un pariu. Nu mi-am plătit o datorie față de statul român timp de 12 ani. Am vrut să văd cât de mult pot întinde coarda. A durat 12 ani. Acum plătesc de mă usuc. Îmi iasă pe ochi și pe nas. Dar am avut curaj să pun acest pariu!parior

Nota redacției: aceasta nu este calea corectă spre a reuși în viață, conform tuturor criteriilor contemporane. Noi nu încurajăm acest comportament. Calea corectă este explicată de Moise, aici.

Author: Radu Chinta

Life is boring without illustration!

You may also like

Lasă un răspuns